Přeskočit na obsah

Prohlédněte si nové prostory v Montessori

Letošní školní rok 2024/25 se žáci druhého a třetího trojročí učí v nových třídách. Vyjdete-li do druhého patra budovy bývalého gymnázia v Husově ul. 1414, rozcestník vás bude navigovat: vpravo druhé trojročí a vlevo třetí trojročí.
Během prázdnin totiž město Hořice společně se ZŠ Na Habru zajistilo a připravilo další místnosti vhodné k výuce. Probouráním zdi bývalé sborovny do další místnosti vznikl daleko větší prostor pro třídu 2.M. Sborovna aneb Klidové místo pro průvodkyně byla přesunuta do jiné větší místnosti, která prostorově lépe vyhovuje požadavkům pedagogů. Z prostor bývalé třídy 2.M je nyní Učebna výtvarné výchovy, dále sloužící i jako „měkká“ dílna či učebna informatiky. Po levé straně od schodiště se nachází třída 3.M (letošní sedmáci „průkopníci“). Novou učebnou je také prostorná Čítárna, kterou mohou žáci využívat také jako studovnu k samostatné práci. Nebo při výuce, kdy je třeba, aby seděl větší počet žáků u jednoho velkého stolu. Na konci chodby je k dispozici ještě jedna malá místnůstka, kde je nyní umístěna tiskárna.
Děkujeme všem, kteří se na této rekonstrukci podíleli. A žákům i průvodcům přejeme mnoho úspěchů v novém školním roce v těchto krásných prostorech.

Třída 2.M (třídní Lucie Matějková):

Třída 2.O (třídní Zdenka Veselá) je na stejném místě jako loni:

Třída 3.M (třídní Denisa Lipavská):

Klidové místo pro průvodkyně:

Učebna výtvarné výchovy:

Čítárna:

Místnůstka s tiskárnou (na fotce ještě bez tiskárny):

Chodba: